Mellandagsrea...

Ja nu ska vi ut i kaoset...ut till mellandagsrean.....har fått en massa presentkort på kläder i julklapp så tänkte se om jag hittar nått!!

Annars har jag haft en helt fantastisk jul, kunde inte varit bättre :) Underbart med ett nytt litet barn i familjen. Det var ju Linas första jul :)

Julgran...

Måndag...en ny vecka...och en vecka kvar till Julafton! Älskar julen :)

Igår satte vi upp granen. Tänkte det var lika bra eftersom Johan jobbar hela denna vecka och dels för att Ebba tycker det är så mysigt med julgranen...känns som om man får mer julkänsla då med :) Ebba tyckte det var roligast att lägga julklapparna under granen. Idag på dagis hade de julpyntat med så hon kom hem med en hel hög av julgranspynt att hänga i granen.

Glad! Mamma ringde nyss...hon hade fått ledigt från jobbet på fredag så då blir det julshopping och en del annat på fredag! Bra! Har några julklappar kvar....men har fixat de flesta. Barnen behöver julkläder också. Ska försöka hitta nått gulligt för dem att ha på sig.

Ja...

...Där fick jag....var hos Angelica och company igår...från 18 till 22...var tvungna att åka hem eftersom Lina skrek 3 timmar av 4...trist men det blir ju så...tråkigt bara att hon fick sån skrikperiod just då vi var där...får försöka umgås mer nån annan dag :) Hann äta lite i alla fall den timmen hon var tyst.

Idag händer inte mycket. Blir till att vara hemma.

Helg!

Äntligen Helg!!

Ebba har varit på dagis idag.

Nu på eftermiddagen var vi på efterkontroll på MVC, prata lite med barnmorskan och så. Var ganska kort besök, allt gick ju bra med förlossning och så :)

Ebba är hos Angelina och Lina sover så vet inte vad jag ska hitta på! Hör ju till ovanligheterna att hon sover på dagen så man är ovan och bli rastlös...

Ikväll är vi bjudna hela familjen till Angelica, Jonas, Jonathan och Melker! Vi ska äta tacos och umgås. Jonathan är 7 år....han hade tydligen städat hela rummet bara för att Ebba skulle komma...gulligt :) Melker är exakt en vecka äldre än Lina. Vem vet de kanske blir kompisar då de blir stora med ? Ska bli roligt att komma ut lite...har ju inte direkt kunnat göra såna saker innan eftersom Lina skrikit så...känns som om man börjar leva lite nu igen...

Lucia

Idag var det då torsdag.

Ikväll var vi på Ebbas Luciafirande på dagis. De var så söta alla barnen :) Känns lite sorgligt att detta var sista Luciafirandet för Ebba på dagis, hon börjar ju skolan till hösten. Vart tar tiden vägen?

Lina har börjat bli lite gladare. Kanske har magen blivit lugnare för henne nu. Hoppas det. De två senaste dagarna har hon varit ett helt annat barn än förut. Igår sov hon hela 2 ½ timme i vagnen mitt på dagen! Blev helt chockad. Idag har hon inte sovit så länge men man kan lägga henne i vagnen nu utan att hon gallskriker. Skönt att kunna lägga ifrån sig henne lite ibland :)

Längtar till Jul!! :) Blev så sugen på Lussekatter nu....det e ju bland det godaste som finns :)

    

Ny vecka, Ny början...

Skulle försöka skärpa mig denna vecka. Men självklart försov vi oss igen. Vaknade prick 08 som alla de andra dagarna förra veckan (de dagarna Ebba gick på dagis). Så det var bara att skynda väcka Ebba, klä på barnen och gå iväg. Vet inte varför det blir så...har haft lite svårt att sova det senaste...kanske har man för mycket att grubbla över...jag vet inte...

Jaja, det viktigaste var att Ebba kom iväg till dagis i alla fall :)

Söndag

Japp då var denna helg snart slut.

Idag har vi varit hos Johans föräldrar och hälsat på. Ebba ville så gärna hämta sitt pepparkakshus som hon vann på tomteparaden i Lerdala förra året :)
Sen då vi kom hem har Ebba varit med kompisar och jag hjälpte Johan med det arbete han skulle lämna in idag. Han går en utbildning i jobbet.

Vore inte fel med lite extra pengar nu, kan man aldrig ha turen att vinna lite? :)

Ikväll har jag suttit med julkorten. Har skrivit alla utan två. Är osäker på adressen till dem.

Jaaa!

YES! Marie vann :) Va roligt för henne. Trodde faktiskt att Amanda skulle vinna. Men det var ju väldigt jämnt.


Vad händer idag?

Johan jobbar till 12. Ebba ska på kalas hos Simon från 14-16.

Idag är det lördag och jag tänkte unna mig lite god mat.

Mot Ljusare tider?

Idag har varit en bra dag. Lina har varit underbar förutom lite skrikande innan hon lade sig. Hon har aldrig varit så lugn som hon varit idag. Vet inte vad som hänt. Går det mot ljusare tider eller har hon bara en bra dag? Hoppas på det första.

Har pratat med två av mina vänner om situationen och det känns bra efteråt. Kan vara bra att prata ut ibland. Ibland behöver man lite peppning för att få en mer positivare inställning till allt :)

På eftermiddan åkte vi till Maxi och handlade. Hände en rolig sak där. Rolig och rolig men annorlunda sak. När vi skulle gå in till Maxi fick vi syn på en rullande bil. Den rullade ner från familjeparkeringen utan förare i. Johan och en kille sprang iväg och lyckades stoppa bilen en halmeter innan den skulle krockat med en stående bil. De fick stå och hålla emot bilen medans jag sprang in till Maxi förbutik och bad dem ropa ut registeringsnumret till bilen. Som tur var så var ägaren till bilen inne och handlade och kom till förbutiken. Så det löste sig :) Han hade glömt både handbroms och växel. Fast det var tur att Johan och den andre killen såg och hann stoppa bilen i tid så att det gick bra. Sånt är man ju inte med om varenda dag precis :)

Nu ska jag kolla på Lyxfällan. Superbra program.

image3


Inte en av de bättre dagarna...

Vilken dag.

Det började med att jag försov mig. Vaknade 08. Ebba ska vara på dagis 08.30..:( Så det var bara att skynda på, riva upp barnen ur sängarna. När jag och Lina kom hem la vi oss och vilade två timmar sen var det dags att börja göra sig iordning för att hämta Ebba. (Ebba går 15 timmar i veckan/3 timmar varje dag på dagis). Var hemma vid 11.30.

Sen började det. Lina skrek från 12-17....hon var bara lugn en halvtimme då jag ammade henne. Ibland känner man att man inte orkar mer men samtidigt måste man stå ut. Försökte lägga henne i vagnen men då gallskriker hon ännu mer, vet inte vad man ska göra.

Ikväll åkte vi till Johans föräldrar. Hans pappa fyller år idag så det var lite kalas. Som tur är somnar Lina i bilen. Kan vara skönt att komma hemifrån med man sitter ju hemma hela dagarna. Stannade inte så länge utan åkte hem vid 19.30, hem natta Lina så nu har jag äntligen lite egen tid! :) Något jag är otroligt tacksam över är att hon sover på nätterna. Älskar mina barn men ibland blir man förtvivlad då ingenting hjälper.

Shopping

Tisdag idag.

Idag sov hela familjen ut till 9. Lina har fått en förkylning så hon har haft det lite jobbigt på natten så kände vi behövde sova ut lite.

Sen åkte vi ner till stan! Tänkte vi skulle göra ett nytt försök då det inte gick så bra sist....(Lina skrek bara så vi fick åka hem efter en halvtimme)...men idag gick det bra, men kanske var det också för att vi hade henne i bilbarnstolen och inte i vagnen...hon avskyr verkligen vagnen :( Så fort hon ligger där så skriker hon bara.
I alla fall så shoppade vi lite. Hittade lite grejer till Ebba :) Och lite kläder till mig! Är glad för att ääntligen så börjar slitet mot kilona att fungera...har "bara" två graviditetskilon kvar...:)

Ebba har sin kompis Nicole här och de leker för fullt! Just nu är det musik och att klä ut sig som gäller.
Snart kommer även Perra hit på en fika, ska bli trevligt :)

Helgen

image2

Jaa...då har man skaffat blogg då.

Hmm...i helgen så var jag, Ebba och Lina hemma hos min mamma i Skara. I går tittade vi på Tv och åt lite god mat. Skönt att komma bort lite och få lite avlastning. Lina har ju vad man kallas tre månaders kolik och är ett så kallat bärbarn så det är skönt att någon annan än jag bär på henne :) Förhoppningsvis så är det bara cirka tre veckor kvar av denna kolik och jag längtar till den är borta!

Idag var vi på Lovas 4 års kalas. Ebba och Lova lekte för fullt, de kommer så bra överens vilket är härligt :) Det var även kul att få lite fika och träffa Lovas pappa Tommy. Finns alltid något att prata med honom om. Efter kalaset så åkte vi direkt till Tomteparaden i Skara. Är en liten tradition som vi gör varje år. Mest kanske för Ebbas skull men vi vuxna tycker det är lite mysigt med :)

Längtar efter lite mer julstämning...
Längtar efter ett gladare barn....

RSS 2.0